Søk i denne bloggen

lørdag 9. juli 2016

Norske vafler


Det du trenger:


  • 1 dl sukker
  • 3 egg
  • 350g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker 
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts kardemomme 
  • 1 dl flytende Melange 
  • 2 dl kulturmelk
  • 3 dl melk
Visp egg og sukker sammen til det blir luftig. Bland alt det tørre; hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, natron og kardemomme i en bolle. Bland alt det våte; flytende Melange, kulturmelk og melk i en bolle. Tilsett deretter først litt av det tørre i blandingen med egg og sukker, for så å helle i litt av det våte. Fortsett å tilsett litt tørt og litt våt mens du rører godt til alt er blandet. La røren hvile i 5-10 min før steking. Tilbehør som passer godt er smør og brunost eller syltetøy og krem. Kan også serveres med iskrem og ferske bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar