Søk i denne bloggen

tirsdag 21. juni 2016

Gulrotkake


Det du trenger:

Bunn:

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel, siktet
  • 5 dl gulrot, finrevet
  • 5ss olje eller smeltet smør
  • 2 ts bakepulver 
  • 1 ss kanel
  • 1 ts vaniljesukker 
  • 1 ts salt
  • 1 ts muskat
  • Skallet fra en halv appelsin, finrevet
Glasur:

  • 300g smøreost
  • 2 ts vaniljesukker 
  • 4 ss smeltet smør
  • 350g melis
Rasp appelsinen og gulrøttene. Pisk egg og sukker til det blir luftig og nesten hvitt. Tilsett mel, kanel, salt, vaniljesukker, muskat og bakepulver. Bland dette godt sammen før du tilsetter smør, gulrot og appelsinskall. Hel alt over i en springform og stek kaken midt i ovnen på 180 grader, i 45-55 min. Lag deretter glasuren ved å blande sammen alle ingrediensene. La kaken avkjøles før du deler kaken i 2. Smør glasur på den nederste delen, legg deretter den andre delen oppå. Spre så til slutt resten av glasuren på toppen og på siden av kaken.

a

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar