Bunn:
- 2 pakker Oreocookies (ca 420g)
- 150 g smør
Ostekrem:
- 5 plater gelatin
- 3 dl kremfløte
- 120g melis
- 600g kremost
- 4 ss vann
- 3 ss ferskpresset sitronsaft
Ta kjeksen fra hverandre skrap ut fyllet og knus kjeksen til smuler. Smelt smøret i en kjele og bland det med smulene fra kjeksen. Smørblandingen i en springform i bunnen og opp på kantene. Sett deretter springformen i kjøleskapet.
Legg gelatinen til bløt i kalt vann i 5 min. Pisk fløten stiv og jevn. Bland kjeksfyllet, kremost og melis i en annen bolle. Tilsett deretter den piskede fløten. Ta gelatinen og klem ut alt vannet og varm den i en kjele sammen med vann og sitronsaft. Hel dette over ostekremen og bland det godt sammen. Ta deretter springformen ut av kjøleskapet og fyll den med ostekremen. Sett den så tilbake i kjøleskapet til avkjøling i 6 timer før den er klar til å spise.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar